Kusin-skryt

Okej, man får inte skryta.. men jag måste göra det nu. Jag kan liksom inte låta bli.
 
Jag är tydligen inte den enda i släkten som gillar att stå framför kameran. Min kusin, som för övrigt ser ut som en riktig hjärtekrossare men är världens snällaste, har stått modell för klädmärket House of Lola. Och hur jäkla bra blir han inte på bild?!
 
Behöver jag ens säga att jag är stolt som en tupp?
 
 
 
 
Alla bilder är lånade från House of Lola.


Hur jag började min modellkarriär

Jag fick en kommentar med en fråga i för ett par veckor sedan. Frågan var hur jag började min modellkarriär. Det fick mig att fundera. Hur började den egentligen? Om det nu är så mycket till kärriär än alltså. Jag är ju inte någon publicerad pinupmodell. (Än..)
 
Det hela började nog när jag fick för mig att skicka in en ansökan till ett gör-om-mig-repotage i en tidning (Min Boudoir) som fanns under 2013. Jag blev antagen, åkte till Stockholm och blev stylad som pinuppa. Sedan fotograferades jag för första gången av en riktig fotograf. Jag har nog aldrig varit så nervös och stapplig i ett par skor som jag var i de klackarna jag fick låna för fotograferingen..
 
Foto: Jean-Paul Bichard
 
Efter att ha gått in i väggen i slutet av 2014 anmälde jag mig till en pinupkurs i januari 2015 för att hitta mig själv igen. Det funkade utmärkt och efter fotograferingen som avlutade kursen kände jag mig som ny. Jag var tillbaka. Jag fick mersmak för att stå modell och började försiktigt leta efter fotografer själv.
 
Foto: Jill Rogersdotter
 
I augusti 2015 träffade jag min första fotograf jag hittat på egen hand. Lizzan. (Vi jobbar fortfarande ihop!) Hon fotade mig i stadsparken i Uppsala och jag kände verkligen att det här med modellande var min grej. Tack vare detta fick mitt självförtroende ett rejält uppsving och hela jag blev säkrare i mig själv.
 
Foto: Lizzan Nordness
 
Fotograferingen i augusti gav mig en sådan bra känsla om mig själv att jag i början av december att sökte till min första pinuptävling. Sveriges första Pinuplucia. Där fotograferades jag igen av två fotografer och röstades även fram till folkets favorit i tävlingen. Då blev jag även medlem i nätverket Retro Pinup Sweden (som jag hoppade av i december 2016).
 
Foto: Kjell Post
 
Efter tävlingen i december 2015 följde flertalet pinuptävlingar, modevisningar och fotograferingar. Och sedan har det rullat på. Även efter att jag hoppade av Retro Pinup Sweden. Jag tycker fortfarande att det är jättekul och det ger en otrolig kick av självförtroende varje gång!


Feelin' fresh again

Igår efter att jag varit hos Andreas hoppade jag av tåget där mina föräldrar bor .Jag unnade jag mig en klippning hos frisören jag alltid går till. Eller ja, jag toppade mig. Jisses så behövligt det var. Jag tror att sist jag gjorde det var flera månader sedan.
 
Efteråt gick jag hem till mina föräldrar där min mamma hjälpte mig att färga utväxten. Även det var otroligt välbehövligt, haha! Såg ut som ett skatbo i skallen alltså. Men nu, nu ser det bra ut igen!